GULERODS COOKIES
Varighed: 1m 44s Udgivet: 2016
Medvirkende: Filippa Mortensen
At tilføje græskar, sød kartoffel, rødbede eller gulerod til din kage er en god måde at få flere fibre og grøntsager ind i din kost.
Disse gulerods cookies er en af mine mange favoritter.
De bliver ikke sprøde, som hvis der var brugt raffineret sukker, men de er lækre og smager himmelsk.
Du skal bruge:
- Bageplade med bagepapir
- Skål
Ingredienser:
- 3 dl. gulerods puré (ca. 5 store gulerødder)
- 2 spsk. kokos olie (eller blødt rigtig økologisk smør)
- 2 dl. boghvedemel
- 1 dl. honning (raw/øko)
- 2 tsk. ægte kanel
- 1 tsk. vanilje pulver
- en knivspids havsalt
- 30 gram mørk chokolade (evt. sødet med stevia)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader og gør bagepladen klar med bagepapir
- Skræl gulerødderne og hak dem i små tern. Kog dem i et par minutter eller damp dem i 10-15 min., til de bliver bløde. Når de er bløde kører du dem i en foodprocessor eller blender til du har en puré. Brug en si til at få noget af væden fra puréen.
- Mix alle ingredienser sammen i en stor skål – rør godt.
- Hak chokoladen og put i skålen med de andre ingredienser og rør igen.
- Med to skeer laver du nu små cookies á ca. 1 cm. tykkelse og sætter på bagepladen
- Gulerods cookies´ne bages på i 15-20 min. på 180 grader (varmluft)
- De smager super godt når de stadigvæk er varme. Dem der ikke bliver spist opbevares på køl, efter de er kølet helt af på køkkenbordet.
God fornøjelse <3
Mathilda Mortensen
Skriv en kommentar